Browsing Tag

Катар

Лажно видео тврди дека Украинци во Катар биле уапсени, бидејќи користеле нацистички поздрав

Станува збор за пост во којшто е споделено лажно видео со цел да создаде погрешна слика во јавноста. Украински навивачи не биле уапсени во Катар, а уште помалку затоа што ширеле нацистички симболи. Анализата на видеото покажува дека во него…

Не е точно дека судот во Катар побарал тенисерките да играат во абаја и никаб

Фотографијата којашто е искористена во постот што го рецензираме не е од тениски турнир во Катар.На веб-страницата на Женската тениска асоцијација објавено е упатство со правила, меѓу другото и за дрес-кодот на учесничките во 2021 година,…