Browsing Tag

мапа

Со изменета фотографија лажно се тврди дека филмот „Барби“ е забранет во Србија

Никаде не може да се најде информација дека филмот „Барби“ е забранет во Србија, а во овој филм воопшто не постои мапа на голема Албанија. Ниту пак, има некаква мапа на која не е прикажана Северна Македонија, за, како што се сугерира во…

Мапите за временска прогноза во Британија не се направени за да застрашуваат со летни температури

Тврдењето  во постот дека променета на графика на временската прогноза е со цел да се накалемат неосновани стравови за нормалните летни температури меѓу граѓаните, не е вистинито. Мапите кои во Велика Британија се користат за временската…