Browsing Tag

програма

До 22 мај трае пријавувањето на младите за обуката за проверка на факти во Штип

Обуката што ќе се одржи на англиски јазик е отворена за младите од Источниот и Североисточниот регион на земјава и е бесплатна за учество, и тоа не само за младите новинари, туку и за оние кои имаат интерес да стекнат знаења во делот на…

Младите можат да се пријават на обука за проверка на факти што ќе се одржи месецов во Штип

Обуката ќе се одржи од 24 до 26 мај 2023 година во Штип, ќе се одвива на англиски јазик, а крајниот рок за аплицирање на младите од Источниот и Североисточниот регион е 22 мај 2023 година

АНАЛИЗА: Инвестициски пакет “тежок“ 3,3 милијарди евра – од каде ќе почне рестартирањето!

Во пакет со ветувањата за длабински реформи во судството, образованието, медиумите, економијата – новата Влада ветува инвестициски пресврт, милијарди евра странски, домашни приватни и државни инвестиции. Според програмата, во следниот…

СДСМ вети дека социјалните станови ќе ги дава само на користење, иако тоа веќе е решено со закон

ВЕТУВАЊЕ: Ќе предложиме законски измени со цел да воведеме право на користење, не на сопственост, на социјалните станови. Социјалните станови ќе прераснат во колективни станбени заедници коишто ќе бидат управувани од локалната самоуправа.…