Browsing Tag

промотори

Економските промотори укинати, економски аташеа нема

ВЕТУВАЊЕ: Постојниот систем на економски промотори ќе биде целосно напуштен, бидејќи е скап и не даде соодветни резултати. Наместо тоа, ќе се воведе концептот на економска дипломатија и ќе се искористат искуствата од успешните…

Иванов не го исполни ветувањето: „Промотори на култура на уставноста“

Претседателот на Македонија, Ѓорге Иванов во својата Програма „Мојот избор“, за мандатот од 2014-2019 година вети: Промотoри на култура на уставноста За функционално општество неопходно е почитување на основните вредности…