Browsing Tag

цркви

Полициската акција во Вевчани искористена за дезинформации спакувани во политички памфлет (ДЕМАНТ)

Во објавата што е преполна со лажни вести (наводна дискриминација по национална и верска основа),  е испуштен главниот контекст. Полициската интервенција за растурање на вевчанскиот карневал е спроведена врз основа на важечки мерки и…

Сè уште не е завршена конзервацијата на црквата „Св.Ѓорѓи“ во Струга

ПРОЕКТ: КОНЗЕРВАЦИЈА НА ЦРКВАТА „СВ. ЃОРЃИ“ ВО СТРУГА Проектот опфаќа конзервација на живописот кој е од исклучителна важност, особено од иконографски аспект, и потекнува од 19 век. Носител: НУ Завод за заштита на спомениците на…