Browsing Tag

загадување на воздух

Воздухот е загаден, ама не нè „запрашуваат“ со авиони

Воздухот во земјава е загаден до ниво да се препорачани посебни превентивни мерки за населението да се заштити од штетните последици, меѓутоа не е точно дека тоа е на каков било начин поврзано со контрејлс, трагите што авионите ги оставаат…

Контраспин: Аеро загадувањето не е „плукни-залепи“ проблем

Загадувањето на воздухот во Македонија е сруктурен проблем кој треба да се решава со години, бидејќи најопасните загадувачи по човековото здравје ПМ 10 и ПМ 2,5, се генерираат најмногу од начинот на затоплување и тоа од греењето на дрво. А…

ВМРО-ДПМНЕ до СДСМ: Каде беа мерните станици за загадување на воздухот во ваше време?

СДСМ упорно бега од одговорот на прашањето каде беа мерните станици за загадувањето на воздухот од нивно време. СДСМ треба на јавноста да ѝ одговори зошто не може да се направат споредби со периодот пред 2006 година за ефектите од мерките…