На 10 март руското министерство за одбрана, исто така, шпекулираше дека од биолаборатории во Украина биле вршени експерименти со примероци на коронавирус. Но, ниеден доказ не беше презентиран.

Поради сите горенаведени факти, оценуваме дека нема докази дека коронавирусот бил направен во лабораторија во Украина и потоа донесен во Кина.