Browsing Tag

Астра Зенека

Намален интересот за вакцинација во охридско-струшкиот регион

Се намалува интересот за вакцинација. Пунктовите за имунизација во Струга, Охрид и Вевчани имаат доволно вакцини, но нема одзив од страна на граѓаните. Се нуди и трета бустер доза, но за неа треба да поминат шест месеци од првичната…

Паушално се обвинува за „геноцид“ на децата што ќе се вакцинираат и тоа со состојка која во…

Невистинито е тврдењето, изнесено во постот, дека графен оксидот е главна состојка на вакцината на „Фајзер“ и дека истиот е главна причина за смртноста.

Фејсбук објава шири делумно неточни информации за безбедноста на вакцината од АстраЗенека 

Постот содржи дезинформации и непотполни информации, на јавноста не ѝ нуди факти, како што самиот нагласува, туку своеволни видувања и толкувања на состојките на вакцината, кои се јавно достапни на сајтот на Универзитетот во Оксфорд и на…

Еувсдисинфо: 2021 – Нова година, стари дезинформации

Ние ја славиме Новата година како шанса за нов почеток, а за повеќето од нас оставањето на 2020 година претставува олеснување. Во 2021 година човештвото започнува да се бори против ковид-19 со огромна кампања за вакцинација. Европската…