Browsing Tag

бубрези

Темјанот не е семоќен и не лекува камења во бубрези

Тврдењето во написот што се споделува на Фејсбук е произволно, нема научни медицински докази и факти дека темјанот лекува уринарна и бубрежна калкулоза (камен во бубрег), кое е сериозно заболување и бара медицински третман и лекарска помош.…

Човекот на ова видео починал по откажување на бубрезите, а не пет минути после вакцинација

Точно е дека пациентот починал пред болницата во Мексико Сити, точно е дека веднаш не му била пружена медицинска грижа, а вратата на болницата била затворена, но не е точно дека ова се случило ,,пет минути после вакцинација". Сите…

Средствата за дезинфекција на раце не стигнуваат до бубрезите, освен ако не ги пиете!

Во екот на пандемијата со коронавирусот, споделен е статус на социјалната мрежа Фејсбук, во кој што се изразува несогласување со одредени аспекти за тоа како се употребуваат средствата за дезинфекција во училиштата. Во текстот се изнесени…