Browsing Tag

мали сипаници

Не е точно дека МРП вакцината е небезбедна и дека предизвикува смрт

МРП вакцината може да има одредени несакани ефекти, но тие се далеку од животозагрижувачки, како што се тврди во објавата што ја анализираме. Несаканите ефекти кои може да ги предизвикува оваа вакцина се опишани на официјалната веб страница…

Лепрата е инфективна болест и не е последица на вакцинација

Лепрата претставува хронична инфективна болест, се споменува во литературата многу порано пред да постојат вакцините. Таткото на вакцинологијата во западниот свет се смета дека е Едвард Џенер кој во 1796 година, вакцинирал 13 годишно дете.…

Задолжителната вакцинација во пракса може да се оддолжи, но не и да не се прими

Мал процент на родители, кои не сакаат да ги вакцинираат своите деца, законски подлежат на постојани казни, т.е. ги плаќаат глобите за секоја одделна вакцина која нивното дете нема да ја прими, а е задолжителна. Овие родители се соочуваат и…