Browsing Tag

Мариупол

Манипулација за минимизирање на украинските жртви од руската агресија

Објавата прави опасна манипулација изнесувајќи погрешни информации со цел да се занемари руската агресија во Украина и украинските цивилни жртви. Уште пострашно е што се прави некаква споредба со загинати деца и што се прави обид за…

Манипулативна објава ја оправдува руската агресија и неточно тврди дека Македонците ја изгубиле…

Објавата што ја анализираме содржи низа манипулации и невистини, прикажувајќи ги Русите како некои херои кои се бореле за парче земја, како тоа да е нивно, притоа не спомнувајќи ги катастрофалните штети и илјадниците цивилни жртви кои ги…

Азов не држел цивили како заложници во Азовстал

Од сведоштва на цивилите коишто биле во Азовстал во текот на бомбардирањето во Мариупол, евидентно е дека тие таму дошле сами, на сопствена слободна волја и пред сè, поради нужност, сметајќи го тоа место за најбезбедна опција во текот на…

Родилиштето во Мариупол е навистина бомбардирано додека внатре имало бремени жени

На 9 март беше бомбардирано породилиштето во Мариупол, а  како што покажува и снимката на „Асошиејтед Прес“ снимена непосредно по бомбардирањето,  внатре имало бремени жени. Во видеото  има изјава од Володимир Никулин, шеф на полицијата во…