Browsing Tag

масакр

Би-Би-Си не известил дека масакрот во Краматорск е изведен со украински проектил

„Би Би Си“ официјално предупреди дека на интернет почнало да се шири лажно видео, во кое е злоупотребено нивното лого за лажно да се тврди дека нападот во Краматорск го извела Украина. Тоа што проектил „Точка-У“ е пронајден на местото на…

Манипулација е да се тврди дека мртвите тела во Буча се инсценирани

Тврдењето дека мртвите во Буча се исценирани се базира на фотографија на која се гледаат оштетени неколку автомобили и едно оклопно возило, а во позадина, наводно прозорците на околните згради биле неоштетени. Фотографијата не е можно да…

На видеата од Буча, Украина, нема инсценирани тела кои мрдаат

На споделуваното видео, наместо „труп кој ја помрднува раката", се гледа дамка на стаклото на автомобилот. Раката е непомрдната исто како и починатото тело на асфалтот, меѓутоа дамката на стаклото се помрднува, во исто време како што се…

Ако покрај телата на цивилите во Буча немало крв, тоа не значи дека немало и злосторства

На сателитските снимки од теренот кои беа објавени од страна на медиумите, се вели дека телата на убиените биле во Буча со недели, што значи дека дури и да имало крв, таа веќе би била избришана во моментот кога се направени фотографиите и…