Browsing Tag

медицинска сестра

Медицинската сестра која лажно вакцинираше доби 6 месеци условна казна и одземена ѝ е лиценцата

Овој пост што се споделува на Фејсбук е со пропуштен контекст. Во постот не се споделува линкот кој води до целосниот текст на Дејли Мејл, туку само насловот, па се добива впечаток дека поранешната медицинска сестра е ослободена. Но, тоа не…

Медицинска сестра од Нешвил не добила парализа на лицето од вакцината против ковид-19

Жената која се претставува во видеото како Калила Мичел, воошто не фигурира како медицинска сестра во ниедна од сојузните држави во САД. „Вистиномер“ го провери ова име со разни варијации на официјалната страница на одделот за верификација…

Медицинската сестра, која се онесвести по вакцинирањето притв ковид 19, не е почината!

Во вирален Фејсбук пост, споделен над 120 пати, лажно се тврди дека медицинската сестра од американската држава Тенеси, која што се онесвести по примањето на Фајзеровата вакцина против ковид 19, наводно починала

Сензационалистичко ширење паника за коронавирусот

Во битката за што поголема читаност, што, за жал, е сѐ уште примарниот, ако не и единствениот фактор што носи пари од реклами за онлајн-медиумите, една од најприсутните појави е сензационалистичкото пишување, без разлика дали…