Browsing Tag

Си Ен Ен

Со изменето видео на Си-ен-ен се тврди дека западните медиуми лажат

Видеото кое стана вирално на социјалните мрежи, e монтирано за да изгледа како дописничката на Си-Ен-Е и нејзиниот тим да добиваат инструкции од режисерот да направат сцената да изгледа подраматично и поавтентично за воениот конфликт.…

Не е точно дека Си Ен Ен го редуцирала медиумското покривање на руската инвазија врз Украина

Си Ен Ен ја следи воената инвазија на Русија врз Украина со директно присуство на свои екипи и секој ден пласира информации од терен за состојбата во Украина. Тоа не се промени ниту откако новиот конфликт го вознемири светот. Вистиномер го…

Не е точно дека Си-Ен-Ен признал оти вакцините лошо влијаат врз имунитетот на луѓето

Не е точно дека Си-Ен-Ен признале дека мРНК вакцините лошо влијаат на имунитетот. Имунитетот за кој се говори во текстот на Си-Ен-Ен, не е општиот генерален имунитет на луѓето кој го имаат уште пред да се вакцинираат, туку имунитет од…

„Си Ен Ен“ не објавил слика од Звоначка Бања, претставувајќи ја како украински бомбардиран хотел

Твитот што се споделува во постот што го рецензираме не е на „Си Ен Ен“, туку е монтажа. Мајк Мајконски - авторот на твитот е познат на социјалните мржи по објавување на сатирични фотографии, мимови и снимки и други хумористични содржини.…