ВМРО-ДПМНЕ: Електронско следење на предмети

Со воведување на овој систем ќе се овозможи следење на судските предмети од нивно заведување до нивно решавање. Постоењето на ваков систем ќе овозможи електронско следење на обемот на работа на судиите и нивниот учинок при решавањето на предметите; следење на фазите во кои се наоѓаат судските предмети; известување за крајните рокови за решавање на судските предмети; автоматско закажување на судски рочишта и пристапување до судските документи.

Образложение:

Како дел од напорите на проектот за промовирање на владеење на правото и човековите права во Македонија, Проектот на УСАИД за имплементација на судските реформи (JRIP) имплементираше низа активности за подобрување на работата на судството, меѓу кои и воведувањето на Системот за автоматизирано управување со судските предмети и информирање (ACCMIS).

Линкови:

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција