Категорија...

Во тек

Не е довршена реставрацијата на Саат-кулата во Неготино

Проект: Реставрација и ревитализација на Саат-кулата во Неготино. Со реставрација и ревитализација на Саат-кулата во Неготино ќе се овозможи на уште еден симбол на градот-споменик на културата од османлискиот период да му се…

Реконструкцијата на улицата „11 Октомври“ во Пробишптип доцни четири години

Проект: Комплетна реконструкција на улицата 11 Октомври Опис на проектот: Поставување нов асфалтен слој, поставување тротоари и енергетски ефикасни светилки. (Средства: 5.000.000 денари Извор на финансирање: Буџет на Општината Рок:…

Доцни Зeлениот катастар на Скопје на чија подготовка се чека цела деценија

Проект: Воведување зелен катастар во Скопје. Град Скопје ќе пристапи кон изработување катастар со претходно снимање на терен на постојните растителни видови со сите нивни карактеристики, број и вид на дрвни насади (старост, големина,…

Во тек е изградбата на училиштето во Капиштец

Наша цел е општина Центар да биде општина со најдобри училишта, и во смисла на просторни и работни услови и во смисла на квалитет на воспитно-образовниот процес. За таа цел, во претстојниот четиригодишен период ќе пристапиме кон изградба…

Сè уште се реконструира патот Битола – Ресен – Буково

ПРОЕКТ: РЕХАБИЛИТАЦИЈА НА МАГИСТРАЛНИОТ ПАТ БИТОЛА-РЕСЕН–БУКОВО Рехабилитацијата на делницата во должина од 27 км опфаќа комплетно вадење на стариот асфалт и поставување на нов асфалтен слој по целата должина на делницата.…

Споро се гради пругата Куманово-Бељаковце

ИЗГРАДБА И РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ПРУГАТА НА ДЕЛНИЦАТА КУМАНОВО-БЕЉАКОВЦИ Проектот предвидува изградба и реконструкција на пруга во должина од 30,8 км преку подобрување на техничките карактеристики на пругата, замена на старите и…

Се реновира внатрешноста на киносалата во Делчево

ПРОЕКТ: РЕКОНСТРУКЦИЈА НА КИНОСАЛАТА ВО ДЕЛЧЕВО Продолжува реконструкцијата на киносалата во Делчево, со што овој град ќе добие современ простор за при кажување на филмовите од богатата македонска и светска кинематографска продукција.…

Се гради потпорниот ѕид во кумановско Гладно Поле

Изградба на потпорен ѕид во „Гладно поле” - стар дел ОБРАЗЛОЖЕНИЕ Во точката „Перо Чичо“ од делот „Моето маало“(стр. 30) од изборната програма со која бараше гласови од граѓаните на локалните избори во 2013 година, Зоран…

Жителите на Пепелиште почекаа за новиот резервоар за водоводот

Оградување и довршување на два базена за вода за пиење во с. Пепелиште Со овој базен ќе се обезбедат зголемени резерви на вода и долгорочно ќе се реши проблемот со водоснабдување во с. Пепелиште. Средства: 9 милиони денари Извор на…

Гевгеличани ќе почекаат за новиот градски пазар

Довршување на проектот „Нов градски пазар“ Во првата фаза е предвиденo да се изгради една од трите планирани хали, во кои, освен зелен пазар, ќе бидат сместени 18 дуќани и паркинг-простор за граѓаните. Реализацијата на првата фаза ќе…

Изградена пречистителната станица во Волково, се прави пристапната улица

Проект: ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА ВО ВОЛКОВО Град Скопје ќе учествува во проектот за довршување колекторски систем во соработка со Министерството за животна средина, ЈП „Водовод и Канализација – Скопје“ и на Општина Ѓорче Петров. Неговата…

Целосната реконструкцијата на Трета македонска бригада се најавува за октомври

Реконструкција и проширување на булеварот „3 Македонска бригада“, од крстосницата со бул. „ Србија“ до Тутунскиот комбинат. Дополнително, ќе се разгледа можноста на поврзување на оваа сообраќајница со булеварот „ Крушевска…

Продолжувањето на булеварот „АСНОМ“ доцни три години

Во соработка со Град Скопје ќе се продолжи булевар АСНОМ, од од улицата Февруарски поход кон препумпна станица до улица Тодор Чангов. (Рок: 2013-2014 година) ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Продолжувањето на булеварот АСНОМ, од улицата…

Охриѓани уште го чекаат новиот затворен пазар

Конечно, ќе го надминеме проблемот со несоодветните услови на градскиот пазар, кој не прилега на Охрид како туристички центар. Новоизградениот пазар ќе ги исполнува сите хигиенско-технички услови и ќе овозможува продажба на…

Болницата во Струмица ќе ја реконструира фирма која се поврзува со експремиерот Георгиевски

Предвидено е изведување на градежно-занаетчиски работи (изведба на потребни инсталации, лифтови, централна климатизација и вентилација), како и партерно уредување во постојниот недовршен објект во рамки на Општата болница – Струмица.…

Се најавува стартот на изградбата на експресниот пат Штип-Радовиш

Проект: Изградба на експресен пат Штип-Радовиш. Делницата Штип–Радовиш ќе се гради на ниво на експресен пат со широчина од 11,4 м, односно со две ленти за возење и две за застанување. Вкупната должина на делницата изнесува околу 38 км.…

Трамвајската линија Струмица-Цареви Кули застана на физибилити – студија

Проект: Панорамско поврзување на градот со Цареви кули. Проектот Панорамско поврзување на градот со ридот над градот предвидува поврзување на градот Струмица со Цареви кули со помош на модерна железничка жичница. Жичницата…

Македонија со скромен иновативен потенцијал

Имајќи ја предвид јасната определба на ВМРО-ДПМНЕ за поттикнување на соработката со бизнис-заедницата и научната јавност во рамките на регионалниот економски развој, а со цел да обезбедиме стратешки пристап кон иновациите и поттикнување…