ВМРО-ДПМНЕ: Портал за побарувањата и судските одлуки

Ќе воспоставиме интернет-портал на кој судовите ќе ги објавуваат правосилните одлуки за стечајните постапки и детални информации за имотот што се продава. На овој начин заинтересирани купувачи ќе можат на едно место да имаат увид на сите имоти врз кои има стечајна постапка што треба да придонесе за постигнување на повисока продажна цена. Рок: ноември 2008 година.

Образложение:

Направени се измени на Законот за стечај, со цел да постои е-стечај, а информациите за стечајните постапки се достапни веб-локацијата на Централен регистар на РМ во делот Листа на активни стечајни постапки.

 

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција