Категорија...

Религија

Свештеници на протест: Хушкачките пораки на владиката Агатангел

Целиот настап на владиката Агатангел, во кој и формално искажа повеќе невистини, делува збунувачки, имајќи предвид дека се работи за свештено лице. Неговото излагање е во спротивност со уставните начела кои ја гарантираат секуларноста на…

Ахмети: Не може на избори во јуни поради Фитр Бајрам

Лидерот на Демократската унија за интеграција (ДУИ) Али Ахмети,  изминатиот викенд (30.01.2016), меѓу  причините зошто не можат да се одложат изборите предвидени за 24 април годинава, ги навeде обредните ритуали поврзани со…

Божиновска: Ослободувањето на Вранишковски е мудра и државничка одлука

Претседателката на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи (КОВЗ), Валентина Божиновска, смета дека одлуката за ослободување на Јован Вранишковски е мудра и државничка  и дека таа ќе придонесе за поголемо…