Категорија...

Енергетика

Не постои „амандман на Груевски“ за заштита од продажба на природното богатство на Македонија

Не постои законска одредба која го ограничува правото на земање на земја под концесија на странска фирма до 17 см длабочина како што упатува Велиновска. Невистинитоста и нелогичноста на изјавата се поткрепува и со фактот што Владата на РМ…

Пелети и чист огрев чинат многу повеќе од математиката на Груевски

Претседателот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски на 10.05.2016, зборувајќи за проектите што ги прави и спроведува ВМРО ДПМНЕ преку Владата, меѓу другото најави и нов проект за греење на пелети, за што од 2017 до 2020 ќе има субвенции…

Над 100 милиони евра во модернизација – резултат, помалку струја!

Во Отчетот на ВМРО ДПМНЕ и Коалицијата од март 2016 г се наведува: Ревитализација и модернизација на ТЕЦ Битола. Моќноста на термоблоковите е зголемена за вкупно 25 MW и е продолжен животниот век на агрегатите за наредните 25…

Проф. Сашо Климовски: Дали навистина има заговор со падот на цената на нафтата да ѝ се наштети на…

Во емисијата „Late Night Show со Миленко Неделковски“ во петокот на 15 јануари, професорот Сашо Климовски го даде следново објаснување за светскиот пад на цената на нафтата: Како, од друга страна, се влијае на ослабување на…

Николче Ацевски: Со парите од увоз на електрична енергија можеа да се изградат многу енергетски…

Во последниве шест години за увоз на електрична енергија се дадени 1,2 милијарди долари, пари со кои можеа да се изградат многу енергетски капацитети.