Browsing Tag

Апасиев

Контраспин: Апасиев како Робеспјер – народен фронт за финална пресметка!

Левица, како и секоја друга партија во предизборието што е веќе одамна започнато, од многу причини вчера си дозволи да демонстрира насилство и кршење во Собранието, кое е недозволиво, добивајќи веројатно гласови плус. А денеска пак и нови…

Не може да се потврди дека Египет го повлекол признавањето на Косово

Веста што на својот ФБ профил ја објави лидерот на Левица Димитар Апасиев дека Египет го повлекол признавањето на Косово, со некаква алузија дека тоа се случува додека е тој во Египет на одмор и дека од тој аспект е поуспешен од министерот…

Контраспин: Левица може и на Џугашвили да му се поклони

Во обид да го оправда своето поклонение на гробот на албанскиот револуционер и диктатор Енвер Хоџа, Левица наведува мотиви како што се соработка со албанските левичари и симболиката на Хоџа како борец против фашизмот. Ова е спин, зашто по…

Контраспин: Апасиев без аргумент спинува дека народот е проруски

Резултатите од истражувањата на јавното мислење, колку и да се со стапици, сепак остануваат еден од најрелевантните аргументи кога се искажуваат ставови за мислењата или ориентираноста на граѓаните. Од неколку анкети може да се констатира…

Контраспин: Популизмот на Апасиев за сообраќајните казни е спин што може да чини животи

Димитар Апасиев, лидерот на Левица излезе со став во јавноста дека сообраќајната полиција премногу ги казнувала граѓаните и за 45 дена само за брзо возење по автопат наплатила 350 илјади евра од мандатните казни. Ваквиот резон на…