Browsing Tag

Европски парламент

ЕУ се темели на принципи кои се фундаментално спротивни на фашизмот

Европската Унија се темели на принципи кои се целосно спротивни од оние на фашизмот. Таа е политичка и економска унија од 27 земји-членки кои се фундаментално демократски и се придржуваат до принципите на либерална демократија, човекови…

Нема крвно сродство меѓу Фон дер Лаjeн и Хитлер, ниту пак, ЕК го поддржува фашизмот

Фон дер Лајен нема буквално никаква фамилијарна, идеолошка или каква било поврзаност со Хитлер, наспроти проруската пропаганда која се труди да го докаже спротивното. Во објавата се споделуваат фотографии од сосема неповрзани, различни…

Ниту науката потврдила негативни ефекти од вакцините, ниту имало Трет самит за Ковид

Ниту е вистина дека науката ги потврдила негативните ефекти од вакцините против ковид, ниту е вистина дека бил одржан Трет меѓународен самит за ковид 19 во Брисел. Она што се случило е собир од неколку пратеници на Европскиот парламент на…

Видео од германскиот Бундестаг прикажано како да е од Европскиот парламент

Видеото во постот што го рецензираме не е од Европскиот парламент, туку од Бундестагот. Политичарот од видеот е  Јенс Мајер, поранешен пратеник на Бундестагот од десничарска партија во Германија којашто е блиска до Русија. На ова видео со…

С. Македонија во извештај на Европскиот парламент за шпионскиот софтвер Пегасус

Специјален комитет при Европскиот парламент истражува како се користат софтверите за следење на комуникациите Пегасус и Предатор, откако во повеќе европски држави, како и во репресивни режими во Африка, се појавија повеќе случаи на…

Европскиот парламент ја предлага Русија за државен спонзор на тероризмот

Со резолуцијата на Европскиот парламент, се предлага Русија да стане првата држава на теористичката листа на ЕУ.  На оваа листа се лица, групи и ентитети вклучени во терористички акти и рестриктивни мерки. Резолуцијата на ЕП, која беше…