Browsing Tag

Крокус сити хол

Што се крие зад обидите на Русија да ја поврзе Украина со терористичкиот напад во Москва?

Минатата недела руската државна телевизија емитуваше снимка од сослушувањето на четворицата осомничени. Еден од обвинетите пред камера изјавил дека планот бил по нападот да се упатат кон Киев. Други обвинети зборуваа за наводната помош што…

Стар говор на Трамп не е доказ дека Обама стои зад ИСИС и нападите во Москва

Трамп навистина рекол дека Обама е основач на ИСИС, но тоа има метафорично значење, мислејќи пред сè на политиката која ја водел Обама и постапките кои ги преземал. Иако тој рекол дека буквално мислел дека Обама е основач на ИСИС, сепак…

Погрешно се тврди дека еден од осомничените за нападот во Москва е чеченскиот милитант Ажиев

Човекот на фотографијата кој од страна на руските власти беше идентификуван, приведен и изведен пред суд како осомничен за терористичкиот напад во Москва, е Далерџон Мирзоев, државјанин на Таџикистан и тој нема никаква врска со Рустам…

Тенденциозно и без докази се обвинува дека Украина и Западот стојат зад терористичкиот напад во…

Одговорноста за нападот во Москва ја презеде милитантната група Исламска држава (ИСИС). Ден по нападот, на 23 март, ИСИС објави фотографија од четворицата напаѓачи. На 24 март, пак, ИСИС објави видео од нападот во концертната сала. На…

Москва 2024 г. ја демаскираше Москва од 2022 г. – специјалната операција стана војна

Сите случувања во март околу и за Украина, како и во самата Русија, недвосмислено укажуваат на еден факт – Москва повеќе не се обидува да ги сокрие своите намери и крајната цел во врска со агресијата врз Украина што ја започна во февруари…