Browsing Tag

Палестинци

Шолц не глумел дека имало ракетен напад пред да го напушти аеродромот во Тел Авив

Не може да се каже дека сите медиуми биле ставени во корист на некаква си пропаганда на Нетанјаху, како што тврди објавата. Од видеата јасно се слушаат сирените за воздушен напад и се гледаат ракети (според пишувањата тоа се ракети од…

На ова видео не се претставени Египќани кои на грб им носат храна и вода на Палестинците во Газа

Станува збор за старо видео кое не е од актуелната ситуација меѓу Хамас и Израел. Странски проверувачи на факти пишуваат дека видеото е постаро и не го отсликува хуманитарниот одговор на блокадата од Израел од октомври 2023 година. Ова…

Манипулација е дека медиумите ги претставуваат Палестинците како терористи

Двете војни се сосема различни и немаат никакви допирни точки, ниту може да се споредуваат.  Украинците и Палестинците не се во иста положба, иако оваа манипулативна објава се обидува да стави некакво равенство меѓу двете сосема различни…