Browsing Tag

штурец

Храната што во себе има обезмастен прав од домашен штурец, ќе мора тоа да го содржи на етикетата

Не е точно дека ЕУ донела закон дека храната што содржи инсекти треба на етикетата да има јасна информација дека во себе има прашок од овие инсекти. Напротив, тоа мора да биде означено вклучително со името и видот на инсектот и…

Не е точно дека имало план до 2030 година да останат живи само 500 милиони луѓе

Според проекциите на Обединетите нации популацијата во светот ќе расте,  до 2030 година светската популација би можела да порасне на 8.6 милијарди. Тврдењето во постот дека постои план до 2030 година да останат живи само 500 милиони луѓе во…