Browsing Tag

задолжителна вакцинација

Не е вистина дека се воведува задолжителна вакцинација во ЕУ

Резолуцијата 2361 на којашто се повикува објавата, содржи препораки за земјите-членки и Европската Унија за етичките, правните и практичните размислувања за вакцините против ковид-19, вклучувајќи ја и темата за задолжителна вакцинација. Но,…

Сè погласно се зборува за задолжителна вакцинација против ковид-19

Во Европската Унија сè погласно се зборува за потребата од задолжителна вакцинација против ковид-19. Некои земји најавија дека вакцинацијата би станала задолжителна веќе од февруари идната година

Задолжителната вакцинација во пракса може да се оддолжи, но не и да не се прими

Мал процент на родители, кои не сакаат да ги вакцинираат своите деца, законски подлежат на постојани казни, т.е. ги плаќаат глобите за секоја одделна вакцина која нивното дете нема да ја прими, а е задолжителна. Овие родители се соочуваат и…