ВМРО-ДПМНЕ: Академија на судии и обвинители

Академијата и подобрување на системот за изработка на програми за обука, воспоставување на e-learning систем (електронско учење), подобрување на веб-страницата на Академијата (нејзино редизајнирање и реорганизација), зголемување на фондот на библиотеката и подобрување на системот за децентрализирана обука. (Проект 2008 ИПА кој ќе се реализира во 2011, а ќе заврши до јануари 2012). [Рок: јануари 2012]

Образложение:

Според изјавата на директорот на Академијата за обука на судии и јавни обвинители на Република Македонија, Анета Арнаудовска, овој проект е реализиран, со што е унапредено електронското работење, воведено е учење од далечина, Е-бибилотека и архива, развиена е база на податоци и материјали за обука, како и подобрена и ажурирана е веб страната.

Дополнително, во официјалниот документ на Владата на РМ, Речено – Сторено: Отчет за работењето на Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ и нејзините коалициони партнери 2011-2012, стои дека овој проект е имплементиран во сите компоненти. [Ажурирано на: 11.09.2012]

Линкови:

Оценето од: Дејан Димитриевски

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција