ВМРО-ДПМНЕ: E-Регистар

Ќе им овозможиме на сите заинтересирани граѓани и фирми да подигнат даночен пин-код, со кој по пат на телефонско јавување или користење на сите останати форми на е-комуникација (е-пошта, смс-порака…) ќе можат да ги пријават сите статусни промени за даночни цели, како на пример: промена на податоци за контакт и адреса, пријава/одјава на фискален апарат, алoкација на фискална каса во деловните единици и др. Оваа мерка значително ќе ја олесни комуникацијата на даночните обврзници со Управата за јавни приходи. [Рок: 2012]

Образложение:

Преку телефонско јавување до Инфо-центарот на УЈП и со соопштување на даночен ПИН-КОД овозможено е  пријавување на промените на адреси и контакт податоци во Регистарот на даночни обврзници во УЈП.

Линкови:

Оценето од: Марија Теговска

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција