ВМРО-ДПМНЕ: Финансирање на земјоделството

Примарно земјоделско производство (до 100.000 евра.) Годишна каматна стапка: 4% за кредити пласирани преку вклучените деловни банки, 6% за кредити пласирани преку вклучените штедилници; Намена: за основни и обртни средства за примарно земјоделско производство; Целна група: носители на земјоделски стопанства кои имаат поднесено барање за упис во Единствениот регистар на земјоделски стопанства и мали и средни претпријатија кои се занимаваат со примарно земјоделско производство.

Образложение:

Годишната каматна стапка е намалена за по еден процентен поен на 3% за инвестиции   примарното земјоделство, и на 4% за сите видови инвестиции во преработувачката индустрија и трговијата.

Линкови: 

Оценето од: Марија Теговска

 

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција