ВМРО-ДПМНЕ: Граѓански дневник

Во секоја институција ќе се воведат пунктови каде што граѓанинот ќе го искаже своето позитивно или негативно мислење за функционирањето на институциите, а Министерството за информатичко општетво ќе прави месечна анализа и ќе ја информира Владата на Република Македонија за потребните мерки со цел да се подобри функционирањето на инстутуците. Носител: Министерството за информатичко општество и администрација. Буџет: 10.000 евра. [Рок: декември 2012]

Образложение:

Бидејќи е невозможно да се оцени дали постојат пунктови во секоја институција каде што граѓанинот може да го искаже своето мислење за функционирањето на институциите, по направеното истражување откриен е голем број на документи „Граѓански дневник“, кои се јавно достапни на Интернет. Поради ваквата состојба ова ветување е оценето како исполнето.

Линкови:

 

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција