ВМРО-ДПМНЕ: Групен дом за самостојно живеење

Отворање мал групен дом за самостојно живеење на деца со пречки во развојот во општина Берово, кои ќе бидат деинституционализирани од установите за социјална заштита Дом за деца без родители и родителска грижа “11 Октомври” – Скопје и завод за заштита и рехабилитација “Бања Банско” – Струмица.

Образложение:

Извадок од Извештајот за преземените мерки од националниот план за акција за правата на децата во Република Македонија 2006-2015, во периодот 2006-2007 година:

Министерството за труд и социјална политика финансира 18 Дневни центри за деца со пречки во интелектуалниот развој и со комбинирани пречки, а исто така за прв пат подготи и мал групен дом за самостојно живеење на деца со пречки во развојот кои ќе бидат деинституционализирани од установите за социјална заштита Дом за деца без родители и родителска грижа “11 Октомври” – Скопје и Завод за заштита и рехабилитација “Бања Банско” – Струмица, а истиот е лоциран во општина Берово.

Линкови:

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција