ВМРО-ДПМНЕ: Менување на моделот на приходна распределба

Менување на моделот на приходна распределба, обезбедување приходи посообразени со потребите;

Образложение:

Според Програма за спроведувањето на процесот на децентрализација 2008-2010, ревидирана во 2009 година (страна 12 и 13), со измени и дополнувања на неколку закони, како што се Законот за даноците на имот, Законот за минерални суровини, Законот за животна средина, Законот за управување со отпадот, Законот за данокот на додадена вредност, Законот за градежното земјиште, и други закони, сменет е моделот на приходна распределба што доведе до значајно зголемување на приходите на единиците на локалната самоуправа.

Линкови:

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција