ВМРО-ДПМНЕ: Географски информациски систем (ГИС)

Сите податоци на едно место, во дигитална форма заради донесување квалитетни одлуки. Со реализација на проектот регионите/општините ќе добијат комплетен дигитализиран преглед на сите подземни инсталации и систем за собирање, обработка, анализа и прикажување на просторните и другите податоци во врска со урбанистичкото планирање и уредување на просторот, градежното земјиште, инфраструктурата, животната средина и другите аспекти на животот и работата на градот или општината. Проектот ќе биде реализиран со кофинансирање од ЕУ (85%) и општините (15%). [Рок: 2015 година]

Образложение:

Ветувањето се истражува


Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција