Категорија...

Коце Трајановски

Не почна да се гради кружната крстосница на две нивоа на булевар „Кочо Рацин“

ПРОЕКТ: ПОЧЕТОК НА ИЗГРАДБА НА КРУЖНА КРСТОСНИЦА НА ДВЕ НИВОА НА БУЛЕВАР „КОЧО РАЦИН“  Опис на проектот: Изградба на кружна крстосница на две нивоа на булеварот „ Кочо Рацин“, до влезот на новата подземна сообраќајница што треба да се…

Не е почната изградбата на кружна крстосница на две нивоа кај „Нова Македонија“

ПРОЕКТ: ПОЧЕТОК НА ИЗГРАДБА НА КРУЖНА КРСТОСНИЦА НА ДВЕ НИВОА КАЈ ЗГРАДАТА НА „НОВА МАКЕДОНИЈА“ Опис на проектот: Со цел избегнување на сообраќајниот метеж што се создава, Град Скопје ќе почне со изградба на нова кружна крстосница кај…

Доцни Зeлениот катастар на Скопје на чија подготовка се чека цела деценија

Проект: Воведување зелен катастар во Скопје. Град Скопје ќе пристапи кон изработување катастар со претходно снимање на терен на постојните растителни видови со сите нивни карактеристики, број и вид на дрвни насади (старост, големина,…

Изграден кружниот тек кај Порта Влае

Кружен тек на бул. „Партизански одреди“ кај Порта Влае, во соработка со Град Скопје ( Рок: декември 2014) ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Кружниот тек на бул. „Партизански одреди“ кај Порта Влае, е изграден и официјално пуштен во употреба…

Исполнето: Изградена катната гаража на улица „Даме Груев“

Проектот: ДОИЗГРАДБА НА КАТНА ГАРАЖА НА УЛИЦА „ДАМЕ ГРУЕВ“ Доизградба на катната гаража на улица „Даме Груев“, со што ќе се добијат нови 650 паркинг-места. (Рок: 2014 година) ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Катната гаража на улица на улица „Даме…

Реконструирана улицата „Јордан Мијалков“ (поранешна „Железничка“)

ПРОЕКТ: РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УЛИЦАТА „ЈОРДАН МИЈАЛКОВ“ (ПОР НЕШНА „ЖЕЛЕЗНИЧКА“ Целосна реконструкција на улица „Железничка“ (зад ТЦ „Рамстор“). (Рок: 2013-2014 година) ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Улицата „Јордан Мијалков“ (поранешна…

Трајановски и Трајковски заборавија на пешачкиот мост кај Алкалоид

Изградба на мостот над булеварот Александар Македонски во населбата Автокоманда (кај „Алкалоид“), во соработка со Град Скопје. (Рок: 2013-2014 година) ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Изградба на пешачки мост кај фабриката „Алкалоид“ во…

Трајановски: Како е донесен ГУП-от од 2012 година

По обелоденувањето на аферата од страна на СДСМ, според кои премиерот Никола Груевски купил земјиште на Водно, затскривајќи се зад фирми регистрирани во офшор-земји, а за тоа се променети и Деталниот урбанистички план (ДУП) на…

Коце Трајановски: Оградата на мостот кај Холидеј Ин е 1 000 000 евра

Оградата на мостот кај Холидеј Ин не е скапа. Практично, по проектантските цени таа требаше да биде некаде околу 3 милиони евра. Меѓутоа благодарение на јавното наддавање, т.е. на електронска аукција се симна на 1 милион евра. Поскапа е во…