Категорија...

Зоран Трајчевски

Контраспин: Непоткрепени напади за првите предлог-казни за медиумите

Жестоките напади врз одлуките на Агенцијата за медиуми по предлог на ад-хок телото за прекршочна постапка против две телевизии не се темелат на факти, туку на спинови чија цел е тројна - дисквалификација на дел од членовите на…

Од кој извештај читаше Трајчевски штом не виде прекршувања во известувањето?

„Во петокот го пративме првиот извештај и до петокот (22.04.2016 – н.з.), за претходната недела, не беа констатирани прекршувања на Изборниот законик. Во овој период ги следиме централните информативни изданија на овие…

Професионалноста на медиумите беше главна цел на предлогот во парламентот

Зоран Трајчевски, директор на ААВМУ изјави: Сите оние прашања за кои што разговараа политичките партии во Клубот на пратеници околу регулација на медиумите, еден предлог отиде и во Парламентот, на измени на законот за аудио и…

Ставрески: Која е вистината за македонскиот економски раст во време на владеењето на ВМРО-ДПМНЕ

Во својата прес конференција на 2 март, по објавувањето на сетот на нови прислушувани разговори претходно истиот ден, министерот за финансии, Зоран Ставрески, изнесе редица податоци за состојбите во македонската економија…

Зоран Трајчевски: Милионски суми… доаѓаат најчесто од една групација, а тоа е групацијата…

Јас мислам дека отпорот е поради тоа што ќе биде загрозено неконтролираното, можам да кажам во наводници, илегално финансирање на одреден број на портали во Република Македонија од добро познати извори. Значи, овие податоци што ги…