Browsing Tag

алуминиум

ХПВ вакцините се безбедни, не содржат опасни дози на алуминиум

Вакцината против ХПВ е тестирана, безбедна, ефикасна, со поволен безбедносен профил и се препорачува од страна на СЗО во редовниот имунолошки календар. Овие вакцини содржат алуминиум, ама не во опасни дози. Количеството на алуминиум во ХПВ…

Витаминот „К“, кој им се дава на бебињата, не е токсин, туку спречува крварење

Со години, уште од 1961 година, на бебињата им се дава витаминот К, затоа што при раѓањето го немаат во доволни количини што може да доведе до крвавења кои може да се животозагрозувачки. Витаминот К сам по себе не содржи алуминиум, но…

Токму јаглерод диоксидот, испуштен од човекот во атмосферата, придонесува за климатските промени

Причината за глобалното затоплување е човечки фактор, најмногу поради придонесот на емисии на CO2 во атмосферата. Наводното испуштање „од авиони на милиони тони тешки метали“ нема никаква врска со ефектот на стаклена градина

Нема поврзаност меѓу Алцхајмеровата болест и алуминиумот

Медицинските докази не го поддржуваат тврдењето дека има врска меѓу Алцхајмеровата болест и алуминиумот. Исто така, медицинските докази не сугерираат дека има зголемено количество на алуминиум во мозокот кај пациентите со Алцхајмерова…

Нема докази дека во вакцините против ковид има графен оксид, нерѓосувачки челик и алуминиум

Во ниту една листа на состојки на вакцините кои се јавно достапни, нема наведено дека содржи графен оксидот, нерѓосувачки челик или друга супстанца. Студијата со која се прави обид да се „поткрепи“ тврдењето дека во фајзеровата вакцина има…

Какофонија од невистини: СЗО не забранила обдукции за починати од Ковид-19

Уште еден во низата конспирациски постови на Фејсбук, меша неколку неповрзани и невистинити фактички неиздржани, неаргументирани и непостоечки состојби, за да ги доведе во корелација со пандемијата со Ковид-19 и со симптомите што оваа…

Ковид-19 е сериозна болест која нема врска со „запрашувањето“, кое, пак – не постои

Повторно т.н. „запрашување“ (chemtrails“) е во игра во Фејсбук просторот на македонски јазик, со тоа што, сега директно се поврзува со појавата на болеста Ковид 19. Иако повеќе пати е разобличено како нешто што не постои, зачудува колку…