Browsing Tag

Џастин Трудо

Човечкиот живот е евтин кога царуваат дезинформациите

Човечкиот живот е евтин во случај на војна каде прва жртва е секогаш вистината, но е уште поевтин кога царуваат дезинформациите на помоќниот во војната. Па така, иако и Израелците и Палестинците се човечки битија, цената на нивните животи е…

Не е точно дека Канада и ЕУ ја планирале војната во Украина

Тоа што Канада обучува украински војници од 2015 година, значи план за војна, како што невистинито се тврди во постот. Војната во Украина ја почна Русија, а операцијата УНИФЕР е тренинг од канадските воени сили и мисија за зајакнување на…

Нема докази за наводен секс скандал на Џастин Трудо со малолетничка

Приказната  дека премиерот на Канада, Џастин Трудо наводно имал секс со малолетничка и ја принудил да потпише договор дека тоа нема да го објави, не е поткрепена со никакви докази. Гласините за тоа не се од јули 2022 година - кога е објавен…