Browsing Tag

тунел

Катакомбите во Париз претставени како тунелот до синагогата во Њујорк

Тунелот и подземните соби кои се прикажани на видеото не би можеле да бидат дел од синагогата во Њујорк, затоа што таму е откриен само еден тунел. Просториите што се прикажани на видеото се дел од катакомбите кои се наоѓаат во Париз.…

Контраспин: Богојески манипулира со стара вест и подбуцнува етнички тензии

Петар Богојески, во неуморната мисија со секојдневни „анализи“ на Фејсбук, го разгорува предизборниот пламен. Во неговата објава на социјалната мрежа споделува вест за планираното поврзување на Тетово и Призрен со тунел. Тој алудира дека…

Нема докази дека Евреите киднапирале и злоупотребувале деца во пронајдените тунели во Њујорк

Визуелни елементи, изработени со алатки за вештачка интелигенција се користат како потврда дека Евреите се пријатели и финансиери на „сите антимакедонски партии“. А, всушност, станува збор за ширење говор на омраза против припадниците на…

Крајот од мандатот – каква е судбината на 20-те најважни ветувања на Шилегов

Во кампањата за локалните избори во 2017 година и на почетокот од градоначалничката функција Шилегов најави амбициозни проекти. Некои од ветените проекти се исполнети – главно изградба и реконструкција на сообраќајници, но дел се покажаа…

Не се гледа „светлина“ за ветениот тунел под Кале

Продолжувањето на булеварот „Свети Климент Охридски“, со мост над реката Вардар, тунел под скопското Кале и поврзување со булеварот „Никола Карев“ (Пластичарска улица) , вети градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов во кампањата за…

Лажна е веста дека 100 живи деца и мртви тела биле извлечени од тунел под Капитол Хил

Постот се повикува на текст објавен пред два месеца на германски јазик, кој, пак, нема наведено никаков извор, ниту фотографии или некоја изјава од официјално лице кои би ги потврдиле изнесените наводи. Сето ова ја доведува во прашање…