ВМРО-ДПМНЕ: Менаџерски тимови во состав на кабинетите на министрите

Воведување на можност за функционирање на посебни менаџерски тимови во состав на кабинетите на министрите, со однапред дефиниран буџет. Оваа мерка опфаќа креирање на менаџерски тимови кои нема да бидат државни службеници, туку стручни лица од областа, кои ќе работат за потребите на министерот. Ќе биде овозможена поголема слобода на министрите во раководењето на овие менаџерски тимови. [Рок: јануари 2012]

Образложение:

Не постојат информации дека овие тимови се создадени. Овој проект е планиран во делот за Реформа на јавната администрација во „Претпристапната економска програма 2012-2014. Макроекономска политика, јавни финансии и структурни реформи“ на Министерството за финансии на Република Македонија.

Линкови:

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција