Анго Ангов

Анго Ангов e градоначалник на Oпштина Дојран ПРИВАТЕН ЖИВОТ Анго Ангов е роден на 03.12.1984 година во Гевгелија. Оженет е и е татко на две деца. ОБРАЗОВАНИЕ Тој е дипломиран економист, завршил Економски факултет на…

Сашо Поцков

Сашо Поцков e градоначалник на Oпштина Гевгелија ПРИВАТЕН ЖИВОТ Поцков е роден на 17.05.1966 година  во Гевгелија. Oженет е и татко на две деца. ОБРАЗОВАНИЕ Основно и средно образование завршил во Гевгелија, а…

Митко Јанчев

Митко Јанчев  е градоначалник на Општина Кавадарци ПРИВАТЕН ЖИВОТ Митко Јанчев е роден на 01.11.1981 година. Сопруг на Веселка и татко на три деца: Никола, Стојанче и Мила. ОБРАЗОВАНИЕ Тој е дипломиран…

Живко Гошаревски

Живко Гошаревски е градоначалник на Општина Ресен ПРИВАТЕН ЖИВОТ Живко Гошаревски е роден на 03. 11. 1973 година во Ресен. Оженет е со Билјана (вработена во Заводот за рехабилитација на неспецифични респираторни заболувања во…

Јован Стојановски

Професор д-р Јован Стојановски е градоначалник на Охрид, избран на локалните избори во 2017 година ПРИВАТЕН ЖИВОТ Стојановски е роден во Охрид во 1970 година на 7-ми август. Оженет е и татко е на две деца …

Блерим Беџети

Блерим Беџети е градоначалник на Општина Сарај ПРИВАТЕН ЖИВОТ Блерим Беџети е роден на 16 октомври 1976 година во село Глумово, Скопско. ОБРАЗОВАНИЕ Беџети дипломирал на Правниот факултет на Приштинскиот универзитет.…

Борис Георгиевски

Борис Георгиевски е градоначалник на Општина Гази Баба ПРИВАТЕН ЖИВОТ Роден е на 03 октомври 1964 во Скопје. Оженет и татко на две деца. ОБРАЗОВАНИЕ Основното и средно образование ги завршил во Скопје. Во периодот од 2008…

АНАЛИЗА:  Ќе олеснат ли условите за кредитирање – очекувањата на банкарите!

Дел од банкарите велат дека со почетокот на 2018 година очекуваат зголемена побарувачка на кредити и од фирмите и од населението, дел од условите за кредитирање ќе олеснат, но главно во делот на провизиите поради интербанкарската…

Стефче Трпковски

Стефче Трпковски e градоначалник на Oпштина Сопиште ПРИВАТЕН ЖИВОТ Стефче Трпковски е роден на седми август 1982 година во Скопје. ОБРАЗОВАНИЕ Средно образование завршил во ДСГУ „Здравко Цветковски“, а високо…

Медат Куртовски

Градоначалник на Општина Маврово-Ростуше од октомври 2017 година, по победата на локалните избори ПРИВАТЕН ЖИВОТ Куртовски е роден на втори декември 1979 година во с. Скудриње. Оженет е и е татко на две деца. …

Горанчо Крстев – Грга

Градоначалник на Општината Чешиново Облешево од октомври 2017 година БИОГРАФИЈА Роден е на 26.06.2017 во Кочани. Оженет е и има две деца. ОБРАЗОВАНИЕ По образование е рударски техничар. Нема податоци…

Арбен Таравари – Градоначалник на Гостивар

Општина Гостивар од крајот на 2017 година има нов градоначалник Арбен Таравари ПРИВАТЕН ЖИВОТ Роден е на 9 април 1973 година во Гостивар. Оженет е и татко на две деца. Говори албански, македонски, турски, англиски и српски…

Златко Марин

Златко Марин е градоначалник на Општина Аеродром ПРИВАТЕН ЖИВОТ Златко Марин е роден на 14 јули 1978 година во Скопје. ОБРАЗОВАНИЕ Дипломирал на Факултетот за физичко образование, спорт и здравје при Универзитетот…

Стефан Богоев

Стефан Богоев е градоначалник на Општина Карпош ПРИВАТЕН ЖИВОТ Стефан Богоев е роден на 28.август 1989година во Скопје. ОБРАЗОВАНИЕ Основното образование го завршил во OОУ „Војдан Чернодрински“, а средното образование во…

Саша Богдановиќ

Саша Богдановиќ е градоначалник на Општина Центар ПРИВАТЕН ЖИВОТ Роден на 17 мај 1985, во Постојна, СР Словенија. ОБРАЗОВАНИЕ 2000 - 2004  - Средно медицинско училиште “Др. Панче Караѓозов“ - Скопје 2004 - 2009  -…

Биографии на новите министри во Владата на РМ

Собранието на Република Македонија на 31.05.2017 година  пред полноќ со 62 гласа „за“, 44 „против“ и пет „воздржани“ ја избра новата Влада предводена од премиерот  Зоран Заев Зоран Заев – претседател на Владата на…

Аксел Ахмедовски

На  25.12. 2017 година  Аксел Ахмедовски е избран за министер без ресор задолжен за имплементација на Стратегијата за подобрување на состојбата на Ромите во Република Македонија ПРИВАТЕН ЖИВОТ Тој е роден 1964…