Стоиљковиќ потпиша руска декларација за промена на Уставот на Македонија

Декларацијата што Иван Стоиљковиќ завчера ја потпиша со Единствена Русија, џебната партија на Владимир Путин која официјално ја контролира Думата, рускиот Парламент, а всушност е софтвер за инстант печатење на законски акти подготвени од…

Сорос финансирал убиство на руски опозиционер – веројатно од преголема љубов кон Путин

Сорос го финансирал убиството на рускиот опозиционер Борис Немцов така што нашол Чеченци да го убијат и затоа му било забрането да патува во Русија оти го барале за убиство. Ова беше главната теорија на заговор која можеше со големо чудење…

Заблудата кај политичките рејтинзи

Секое истражување на јавното мислење, посебно такво спроведено во атмосфера на страв и општа недоверба, каква што веќе со години и децении владее во такви пост-тоталитарни општества како Македонија или Русија на пример, треба да се прими со…

Eвропските санкции преку примерот на политичката и бизнис елитата на Кремљ

Мерките на ЕУ со воведување санкции се еден вид на дипломатско оружје, цивилизирана атлернатива на применување воена сила и се донесуваат едногласно во Советот на министри за надворешни работи на земјите-членки на ЕУ. Таква беше и…

Одговорноста за можно украинско сценарио e на Иванов и Груевски

Одлуката за комплетно помилување на група политичари обвинети за изборни измами, иако Ѓорге Иванов само пред еден месец кажа дека нема намера да ослободува од судски прогон изборни криминалци, е слична на кобната одлука на екс-претседателот…