Категорија...

прислушуваните разговори

Зоран Божиновски е жив и здрав – сè уште нејаснотии околу екстрадицијата

Божиновски веќе неколку дена е во истражниот затвор во Скопје и засега е добро. Но, постои јавна загриженост за неговата безбедност поради заканите кои ги дибиваше од многу места, вклучително и од највиските ешалони на власта. Србија го…

Иванов бара правен лек за неправна одлука

Претседателот Ѓорѓи Иванов на 12.03.2016 соопшти: Како што најавив во моето последно обраќање, а во врска со пристигнатите лични барања за повлекување на одлуката за помилување – ослободување од гонење без спроведување на…

Што посакуваше Мартин Протуѓер за Зоран Божиновски кога ќе заврши во притвор?

Македонскиот новинар Зоран Божиновски, кој е екстрадиран во Македонија и ќе биде во притвор, според тоа што се слушна во „бомбите“ зад затворските решетки би можел да биде изложен и на тортура. Имено, во рамките на 32-от сет прислушувани…

Случајот „Пуч“ и логиката на легендите од Дивиот Запад!

Досегашното држење на судот во случајот „Пуч“ кажува дека постои подготвеност целиот материјал во однос на овој процес да не им се даде ниту на Обвинителството, ниту на одбраната. Па така, врз основа на „екслузивни материјали“,…