Browsing Tag

филм

Шега од филм на Дизни погрешно контекстуализирана како љубов кон сатаната

Во филмот на Дизни, делот каде е прикажана секвенцата со натписот „Те сакаме сатано“ (We love you Satan)  е дел од шега. Како што може да се види од  извадокот за оваа епизодата,  Дедо Мраз ги поправа елфовите, по што тие правилно се…

Филмот „Умреа ненадејно“ не докажува дека вакцините против ковид предизвикуваат ненадејна смрт

Дали филмот „Умреа ненадејно“ покажува и докажува дека вакцините за ковид-19 предизвикуваат ненадејна смрт? Одговорот е НЕ. Филмот рециклира претходно разоткриени тврдења дека вакцината е смртоносна или опасна за просечниот човек што ја…

Видео од филмска сцена злоупотребено да се прикаже револт на работници кои не зеле плата

Не е точно дека видеото прикажува револтирани работници кои одлучиле да го демолираат автомобилот на својот газда бидејќи не им дал плата. Видеото е дел од сцена на филмот „Бистра вода“ кој се снима во Скопје. Извршниот продуцент на филмот…

Лизгалката на оваа фотографија е сценографија за комичен филм во Канада

Оваа објава на Фејсбук шири невистини. Детската лизгалка прикажана на фотографијата во склоп на постот е поставка за снимање комичен филм во Канада и воопшто не е за употреба надвор од таа цел. Односно, детскиот реквизит е поставен…

Не е точно дека во подземјето бил пронајден генетски модифициран човек-волк

Не постојат никакви докази или индиции дека организмот прикажан на фотографиите е генетски модифициран, како што се тврди во постот, туку станува збор за изобличеност настаната поради долготраен престој во вода. Во постот е споделено и…

Филмот „Songbird“ е нов, не е направен пред ковид-19 пандемијата

Проектот за филмот беше најавен во мај 2020 година и е американски трилер од категоријата научна фантастика базиран токму на ковид-19 пандемијата. „Songbird“ беше објавен преку опцијата премиум видео на ЈуТјуб на 11 декември 2020 година