Browsing Tag

Кочани

Мета факт: Долгонајавуваниот старечки дом во Кочани никако да се изгради

Илустрација: Мета.мк Населението во Кочани забрзано старее - од 10, 2 отсто во 2002 година, процентот на лица над 65 години во вкупното кочанско население во 2021 година изнесувал над 21 отсто, односно двојно повеќе. И покрај ова,…

Кочани во еден дел ја одвои атмосферската од фекалната канализација

Проект: Одвојување на атмосферската од фекалната канализација во Кочани Опис на проектот: Овој проект се однесува на најкритичниот дел од градот, односно за делот од централното градско подрачје, со должина на примарната и на…

Базенот во Кочани остана непокриен

Проект: Покривање на олимпискиот базен во Кочани Опис на проектот: Реализацијата на овој проект ќе обезбеди поголема искористеност на градскиот базен во Кочани и ќе го направи достапен за граѓаните во текот на целата година.…

Средното „Ѓошо Викентиев“ во Кочани остана без интернат

Проект: Интернат во состав на СОУ „Ѓошо Викентиев“ – Кочани Опис на проектот: Општината ќе се заложи за обезбедување содветни усло­ви за привлекување инвеститори кои би инвестирале во изградба на интер­нат. Максимално ќе вложиме…

Извршени се реновирања на стадионот во Кочани

Проект: Реновирање на градскиот стадион „Никола Мантов“ Опис на проектот: Реновирањето опфаќа реконструкција на трибините преку поставување столчиња, како и реконструкција и реновирање на соблекувалните. (Средства: 500.000 денари Извори…