ВМРО-ДПМНЕ: Техничка документација за управување со отпад

Ќе подготвиме техничка документација (физибилити-студии, основни проекти, анализи на добивки и трошоци) за најмалку 2 региона за управување со отпад. Вредност – 2.5 мил. евра (преку ИПА-финансирање – 85% ИПА-средства и 15% домашно учество); [Рок: 2014 година]

Образложение:

Преку ИПА програмата на Евроспката Унија во Декември 2013 година во Македонија започна реазлизацијата на проектот за изработка на регионални планови за управување со отпад за Источниот и Североисточниот регион. Изработката на плановите во себе содржи изработка на целата потреба техничка документација спомената во ветувањето.

Линкови:

Оценето од: Наталија Пешиќ

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција