Груевски не е „ангел“ за крвавата ноќ во Собранието

  Делува цинично и лицемерно човекот кој многупати во изминатиот период јавно го повикуваше народот „да ја одбрани државата од домашни и странски непријатели“, сега да се скандаллизира од тепањето на пратениците и  да се претставува како „ангел“. Напротив, одговорноста…

Отворена нова градинка во Дексион

  Изградба на детска градинка во населба Дексион во соработка со Владата на РМ и со Министерството за труд и социјална политика.  (Вредноста на из-градбата на новата детска градинка изнесува околу 1,5 милион евра; Рок: декември 2016 година)     ОБРАЗЛОЖЕНИЕ:…

Не е изграден кружен тек на улиците „Ѓорче Петров“ и „Македонска војска“

Кружен тек на улиците „Ѓорче Петров“ и „Македонска војска“ ( Рок: декември 2016 година)   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Градоначалникот  на Општина Ѓорче Петров, Сокол Митровски  за локалните избори во 2013 година, вети „изградба на .Кружен тек на улиците „Ѓорче Петров“ и „Македонска војска“…

Охрид не доби регионална депонија

  Проект: Изградба на регионална депонија за цврст отпад Опис: Како дел од југозападниот регион, ќе вложуваме напори и во целост ќе ја поддржуваме изградбата на регионална депонија. Со ова ќе придонесеме за правилно складирање и управување на цврстиот отпад,…

По многу натегања битолчани, сепак добија нова фонтана

  Проект: Реконструкција на фонтаната пред музејот во Битола. Опис на проектот: Ќе извршиме темелна реконструкција на фонтаната, која ќе биде завршена и проширена со партерно уредување. (Средства: 1.200.000 денари. Извор на финансирање: Буџет на Општината. Рок: 2013-2014 година)  …

Охрид не доби современ зелен пазар – темелите допрва ќе се удираат

  Проект: Изградба на затворен современ зелен пазар на местото на досегашниот Опис: Конечно, ќе го надминеме проблемот со несоодветните услови на градскиот пазар, кој не прилега на Охрид како туристички центар. Новоизградениот пазар ќе ги исполнува сите хигиенско-технички услови…

Во Прилеп се изградени 76 социјални станови

Изградба на станбен објект со социјални станови. Во наредниот период ќе биде изградена станбена зграда со 76 социјални станови кои се наменети за социјално загрозените лица, кои немаат обезбедено сопствен дом. Со овој проект, за кој веќе средства се одобрени…

Направена е нова градинка во Црниче

  Во октомври 2013 година градоначалничката на  Општина Кисела Вода, Билјана Беличанец – Алексиќ, на жителите од  урбаните заедници Црниче  и Пржино им вети:  Нова градинка во склоп на подрачното училиште „Кузман Јосифовски – Питу”    ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Новата детска градинка во…

Изградено повеќенаменско игралиште во село Истибања

Довршување на повеќенаменското игралиште во село Истибања. (Рок: септември 2014 година) ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Ветувањето за изградба на повеќенаменско игралиште во село Истибања е реализиран проект на градоначалникот на Виница, Емил Дончев. Овој проект е содржан во неговата предизборната програма за локалните…

Тодоров напразно се фали – и претходниците вработувале во здравството

  Министерот за здравство и пратеник, Никола Тодоров, гостувајќи во разговор за Телевизијата 24 и зборувајќи за тоа дали има или нема одлив на лекари во здравството, меѓу другото ја даде следнава изјава која ја цениме како невистинита: …Од друга…

Децата во Дојран добија нова градинка

     Отворање на детска градинка во Нов Дојран. Со цел подигнување на степенот на заштита на децата и нивно целосно вклучување во процесот на социјализација, се предвидува отворање на детска градинка во Нов Дојран. (Рок: 2014 година)   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ:…

Сорос не е на листата донатори на „Фридом Хаус“

  Новоименуваниот амбасадор на Република Македонија во Мисијата на ЕУ во Брисел, поранешниот пратеник од ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски, во емисијата  „Топ тема на ваша страна“ на телевизија „Телма“ (05.04.2017), меѓу другото, изјави: Факт е дека Организацијата „Фридом Хаус“ е директно…

Изградбата на водоводот до Сончев град ги проби сите рокови

Проект: Изведба на првична водоводна мрежа од Патишка Река до Сончев град (Рок: септември 2015 година)                 Изведба на второстепена водоводна мрежа од Патишка Река до Сончев град (Рок: декември 2016 година)   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Ветувањето на градоначалникот на Општина Сопиште Стевче…

Спортскиот центар „Ново Лисиче“ доби модерна фитнес сала, но не и ветената сала за бокс

Проект: Реконструкција на втор дел од спортскиот центар во Ново Лисиче  Опис на проектот: Реконструкцијата опфаќа реконструкција на сала за фитнес и сала за бокс. (Средства: 35.000.000 денари Извор на финансирање: Буџет на Општината  Рок: декември 2014 година)   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ:…

Изграден паркот покрај кејот на Вардар во Ново Лисиче

Изградба на голем зелен парк покрај кејот на реката Вардар, кај Куќата на фудбалот, на површина од 25 хектари Во соработка со Владата на РМ и со Град Скопје ќе се изгради голем зелен парк покрај кејот на реката Вардар,…

Во Аеродром целосно реконструирана улицата „Венијамин Мачуковски 4“

Проект: Изградба на новопроектирана улица Венијамин Мачуковски 4 ( Мичурин) Опис на проектот: Изградбата опфаќа изведба на градежен дел со асфалтирање на улицата и изградба на тротоари. (Рок: 2016-2017 година Извори на финансирање: Буџет на Општината)   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Реконструираната улица…

Детали за договор на мнозинство не се бараат на конститутивна седница

    Шеесет и еден пратеник, ако една партија освои, од сега натака ќе значи дека ќе може што сака да прави. Ама тоа не е одраз на респектирање на граѓаните. Заради тоа што може двајца лидери, може тројца, може…

Истрагите на СЈО висат над главите на челните луѓе на ВМРО-ДПМНЕ

    На четвртото продолжение на конститутивната седница на Собранието на РМ (30.03.2017), на чиј дневен ред е изборот на составот на Комисијата за избори и именувања, како и изборот на претседател на Собранието, пратеникот Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ во…