Категорија...

Владимир Талески

По многу натегања битолчани, сепак добија нова фонтана

Проект: Реконструкција на фонтаната пред музејот во Битола. Опис на проектот: Ќе извршиме темелна реконструкција на фонтаната, која ќе биде завршена и проширена со партерно уредување. (Средства: 1.200.000 денари. Извор на…

Депонијата за инертен отпад во Битола функционира од 2016 година

Проект: Изградба на депонија за инертен отпад Опис на проектот: Општината досега немала депонија за градежен шут, па со овој проект ќе се најде соодветна локација за изградба на ваква депонија заради решавање на проблемот на…

Реконструирана Зоолошката градина во Битола

Проект: Зоолошка градина  Потполна реконструкција на зоолошката градина –изградба на нови живеалишта за животните според критериумите на ЕАЗА, што ќе претставува убаво место за посетителите и за туристите. (Средства: 42.700.000 денари…

Битола сè уште без ветените подземни гаражи

Во центарот на Битола ќе изградиме подземни гаражи со капацитет од 340 паркинг-места. (Средства: 6.000.000 евра Извор на финансирање: ЈПП Рок: 2016 година)  ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Во предизборната програма на кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ…

Владимир Талески: Ќе изградиме нов стадион во Битола

Ќе бидат изградени три нови трибини, а ќе се реконструира сегашата јужна трибина. Ќе изградиме фудбалски стадион кој Битола од Хераклеја до денес никогаш го немала. Реализацијата на проектот ќе почне од 1 јуни, а најголемата инвестиција и…

Владимир Талески: Анализа на програмата 2009-2013

Градоначалникот Владимир Талески во својата предизборна програма за периодот 2009-2013 има наведено 138 проекти. Според анализата на Вистиномер, од овие проекти: 42% се неисполнети, 37,7% се исполнети, 18,1% се делумно исполнети, за 2,2% се…

Владимир Талески: Приоритетни проекти за 2009-2013

Локални избори 2013 КАНДИДАТ: ВЛАДИМИР ТАЛЕСКИ ПЕРИОД: 2009-2013 ОБЛАСТ: ПРИОРИТЕТИ РЕЗУЛТАТИ: ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Градоначалникот Владимир Талески во својата предизборна програма за периодот 2009-2013 има наведено…