Категорија...

Коце Трајановски

Улицата „Скупи“ е проширена, кружниот тек ќе почека

Проект: Проширување на ул. „Скупи“ до бул. „8 Септември“. Опис на проектот: Со ова проширување на ул. „ Скупи“ до бул. „8 Септември“ ќе се растовари тесното сообраќајно грло на овие улици. Доколку постои можност, проширувањето…

Не е целосно завршена фискултурната сала во СУГС „Боро Петрушевски“

Проект: Изградба на нова фискултурна сала во СУГС „Боро Петрушевски“. Опис на проектот: Во соработка со Владата на Република Македонија, Градот Скопје ќе изгради нова фискултурна сала во СУГС „Боро Петрушевски“. Има проект…

На ВМРО-ДПМНЕ и на Трајановски не им тргна со подземните сообраќајници

Партијата ВМРО-ДПМНЕ на 58. страница од најновата програма со која ја бара довербата на гласачите за изборите в недела (11 декември 2016 година), изнесува и „подгреани“ крупни ветувања што се однесуваат на Скопје, односно на решавање на дел…

Скопје сè уште без управувачки систем за слободните паркинг места

ПРОЕКТ: УПРАВУВАЧКИ СИСТЕМ ЗА СЛОБОДНИ ПАРКИНГ МЕСТА Опис на проектот: Изработка на инфоводач за слободни паркинг-места во Град Скопје. Овој проект ќе се реализира на еден од двата начина: Сите поголеми компании со дејност…

Улицата „Босна и Херцеговина“ не е претворена во булевар

Во соработка со Град Скопје ќе се реконструира и прошири улицата „Босна и Херцеговина“ со што ќе се предвиди модерен булевар со четири сообраќајни ленти од бул. „Христијан Тодоровски Карпош” до улицата „Кемал Сејфула“.  (Рок: 2015-206)…

Средното училиште Кочо Рацин сè уште чека нова зграда

  Проект: ИЗГРАДБА НА НОВ УЧИЛИШТЕН ОБЈЕКТ ВО СУГС „КОЧО РАЦИН“ Опис на проектот: Во соработка со Владата на Република Македонија, Градот Скопје ќе почне постапка на изградба на нов училиштен објект на СУГС „Кочо Рацин“ во општина Ѓорче…

Само најави за изградба на фекална мрежа на Партизанска

ПРОЕКТ: ИЗГРАДБА НА ФЕКАЛНА МРЕЖА НА ПАРТИЗАНСКИ ОДРЕДИ Изградба на фекална мрежа на Бул. „Партизански одреди“, на потегот од улица „Московска“ до булеварот „8 Септември“. Станува збор за поставување фекална мрежа со зафат од ф 300 во…

Има подземни контејнери, ама има и смет

Во согласност со искуствата од главните градови во регионот, се предвидува поставување „подземни контејнери“ низ територијата на градот. Со поставување на овие контејнери ќе се придонесе за подигнување на степенот на хигиената во…

Исполнето: Отворено првото средно училиште во Шуто Оризари

Владејачката партија во Изборната програма со која излезе на предвремените парламентарни избори 2014 година,   во рамките на Проектот: ГРАДИМЕ И РЕКОНСТРУИРАМЕ УЧИЛИШТА (стр.262), меѓу другото, вети дека во текот на 2014 и 2015…

Катната гаража на улицата Свети Кирил и Методиј чинеше 1,4 милиони евра повеќе

 Доизградба на катната гаража на улица „ Свети Кирил и Методиј“ (поранешна улица „Мито Хаџивасилев Јасмин“), со што ќе се добијат 445 нови паркинг-места. ( Рок: 2013 година) ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Проектот: „ДОИЗГРАДБА НА КАТНА ГАРАЖА…

Доцни реконструкцијата на улицата „Маџари“

Ќе се реконструира улица „Маџари“ од Методија Андонов Ченто до надвозникот во Маџари. (Рок на изведба: 2014-2015 година  ) ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Проектот: РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УЛ. „МАЏАРИ“ градоначалникот  Коце Трајановски го…

Трајановски секоја година најавува проширување на Пластичарска

Со цел надминување на сообраќајниот метеж што се создава, Град Скопје ќе го прошири со дополнителна коловозна лента булеварот „Никола Карев“ (т.н. Пластичарска улица). (Рок: 2013-2015 година)   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Прширување на…

Исполнето: Во Капиштец отворен Дневен центар за лица со интелектуална попреченост

ПРОЕКТ: „ПОДДРШКА ЗА ОТВОРАЊЕ ДНЕВЕН ЦЕНТАР ЗА ЛИЦА СО ИНТЕЛЕКТУАЛНА СПРЕЧЕНОСТ “   Една од приоритетните насоки на Градот Скопје во поглед на подобрување на квалитетот на живот на лицата со посебни потре би ќе биде поддршка за…

Изграден е нов скејт-парк на кејот на Вардар

Со изградба на скејт-парк на територијата на град Скопје ќе се реализира дамнешната желба на многу љубители на овие нови спортови, кои се во сè поголема експанзија во светот, како по масовноста така и по атрактивноста.…

„Умните“ билети сè уште не „поминуваат“ во приватните автобуси

Проект за инсталирање систем за интелигентна наплата на билети (Smart ticketing) како и систем за автоматска локација на возилата (AVL). Овој систем ќе го замени тековниот застарен систем за наплата на билетите и ќе овозможи следење на…

Доцни изградбата на кружниот тек кај Железарница

Изградба на кружен тек на поврзувањето на улицата 16. Македонска бригада со улицата Коце Металец, во соработка со Град Скопје. Рок: 2015 година ОБРАЗЛОЖЕНИЕ Тони Трајковски, кандидат на ВМРО-ДМНЕ и коалицијата за градоначалник…

Коце Трајановски: Анализа на програмата 2009-2013

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, во својата изборна програма за периодот 2009-2013 година, има ветено 201 проекти, од кои 17 се оценети. За неоценетите ветувања не успеавме да најдеме информации и се уште чекаме одговор од…

Коце Трајановски: Планирање и уредување на просторот

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, во својата изборна програма за периодот 2009-2013 година, во областа „Планирање и уредување на просторот“ има ветено 5 (пет) проекти. Анализата на овие проекти покажува дека од нив 1 (едно)…