ВМРО-ДПМНЕ: Усогласување на делот на водите ЕУ директивите

Целосно ќе ги транспонираме и ќе ги усвоиме подзаконските акти во делот на водите во согласност со директивите на ЕУ. [Рок: 2014 година]

Образложение:

Во правец на исполнување на ова ветување донесена е Националната стратегија за управување со води, каде што се внимава на усогласување со ЕУ директивите. Според Владата на Р. Македонија, во делот на усогласувањето со ЕУ директивите, 70% од легислативата е веќе усогласена.

Забелешка*: Како краен рок за исполнување на ветувањето е земен април 2014 година, бидејќи тој месец истекува мандатот на владата.

Линкови:

Национална Стратегија за води (2011-2041) [Пристапено на 14.04.2014]

Со помош од ЕУ ќе се изработи систем тарифирање на водата [Пристапено на 14.04.2014]

Оценето од: Марија Теговска

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција